viernes, 23 de enero de 2015

HEROÏNA

L'heroïna és un opiaci (substància que s'extreu de l'opi, que s'extreu de les capsules de cascall Papaver somniferum), derivat de la morfina mitjançant la síntesi química, de manera que es considera una droga semi sintètica.
Es va sintetitzar a finals del segle XIX amb la finalitat de trobar un analgèsic com la morfina, pèro que no presentés els mateixos problemes d'addicció. Després d'abandonar el seu ús mèdic, als anys 60-70 va reaparèixer com a substància d'abús, i va provocar una gran crisi en els anys següents per la seva relació amb col·lectius marginals relacionats amb actes de delinqüència.


2009-2010: El consum d'heroïna en la població en general es manté estable (0'1%); i cal tenir en compte que ha baixat el consum experimental.


S'ha endarrerit 1'2 anys l'edat d'inici de consum dels adults respecte al 2007, i ara és de 22'9.
Un estudi del 2008 indica que el consum d'aquesta droga entre els joves és baix (0'9%), i l'edat d'inici és de 14'3.

L'origen de la heroïna està en el seu potencial ús terapèutic, sobretot els seus efectes antitussígens en dosis baixes, i es va creure que podia substituir a la morfina, però després es va veure que era impossible. 


L'heroïna actua sobre unes dianes molt selectives del nostre cervell, com són els receptors opioides. Aquesta droga pot ser de color blanc o marró.

EFECTES PSICOLÒGICS
Eufòria
Sensació de benestar
Sedació

EFECTES FISIOLÒGICS
Analèsia
Nàusees i vòmits, especialment durant les primeres consumicions
Confusió mental
Inhibició de la gana
Restrenyiment 
Disminució de diàmetre de la pupil·la
Alteracions de la freqüència cardíaca
Inhibició de la funció respiratòria


RISCOS PSICOLÒGICS
Alteracions de la personalitat
Problemes de memòria
Trastorn d'ansietat i depressió

RISCOS ORGÀNICS
Infeccions lligades a les condicions higièniques del consum (SIDA, hepatits)
Restrenyiment i problemes digestius
Aprimament
Anèmia
Insomni
Inhibició del desig sexual
Amenorrea
Alteracions neurològiques

L'heroïna és una de les drogues més perseguides a la majoria dels països del món. A Espanya, el seu tràfic i comercialització és totalment il·legal.
Els principals productors d'aquesta substància son països dels sud-oest i sud-est asiàtic, sent Afganistan el més potent, amb la producció de 582 tones anuals (92% del potencial de subministrament).
Europa és el principal mercat d'aquesta droga, seguit d'Amèrica del Nord, ja que la introducció de la heroïna colombiana d'un alt grau de puresa ha donat lloc a una nova generació d'addictes que esnifen la droga en qüestió.



Salutacions;

Marina

No hay comentarios:

Publicar un comentario