lunes, 29 de diciembre de 2014

ALCOHOL


Avui parlarem de la primera droga que hem investigat, una molt coneguda i consumida, l'alcohol. Ara, analitzarem les seves característiques d'una forma esquemàtica i ràpida:


El consum d'aquesta substància és tan antic com la humanitat, hi ha restes de vi que daten de 7.000 anys, i el seu ús sempre ha sigut festiu (cerimònies, tant civils com religioses).

En medicina, antigament l'alcohol s'utilitzava com un depressor que actuava com a narcotitzant i/o adormidor.
Actualment, el seu ús és per a preparats farmacèutics, especialment desinfectants (tot i que és preferible el iode).

L'alcohol és una substància lleugera i volàtil, i la substància que s'ingereix és l'etanol o l'alcohol etílic, sempre acompayada d'altres substàncies que li donen les seves propietats organolèptiques.
En quant al seus efectes i danys, cal dir que l'alcohol modifica de manera general la funcionalitat de les membranes de les neurones, sense fixar cap específica, però hi ha grups de neurones, com les gabaèrgiques i les glutamatèrgiques que són més sensibles a l'etanol.

EFECTES:
-Desinhibició
-Eufòria
-Relaxació
-Augment de la sociabilitat
-Dificultats per parlar i per associar idees
-Descordinació motora

DANYS:
-Alenteix la resposta als estímuls i provoca una pèrdua de coordinació
-Produeix pèrdua de memòria immediata i buits de memòria a llarg termini
-Lesiona els receptors, i provoca la necessitat d'augmentar la dosi per obtenir els efectes desitjats
-Pot provocar bloqueig respiratori per sobredosi (que pot causar un coma etílic o, fins i tot, la mort)
-Provoca una addicció elevada

Pot produïr malalties psicològiques (pèrdua de memòria, dificultats d'aprenentatge i trastrorns depressius) i orgàniques (gastritis i úlcera gastroduodenal, cirrosi hepàtics, pancreatitis, cardiopaties i alteracions vasculars, deteriorament neurològic, demència alcohòlica i disfuncions sexuals i impotència).

78'8% de la població ha consumit durant l'últim any
63'3%  durant els últims 30 dies
11% diàriament (14'9% ha fet un consum abusiu durant l'últim mes; i el 4'4% es considera bevedor de risc)

Estudiants → el 81'2% l'ha consumit alguna vegada a la vida, i d'aquests, el 58'5% en els últims 30 dies. La mitja d'inici de consum és de 13'7 anys.

A Espanya, la producció, distribució i consum d'alcohol és legal, però amb restriccions (només es permet la venda a majors de 18 anys, i mai es pot consumir a la via pública; a més la publicitat sempre ha d'advertir dels danys de la subtància).

A diversos països, trobem la Llei Seca (mesura que il·legalitza la fabricació, transport, importació, exportació i venda d'alcohol). Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Llei_Seca_als_Estats_Units


Agents del govern en l'acte de confiscar i rebutjar begudes clandestines 
Salutacions;

Marina

No hay comentarios:

Publicar un comentario