miércoles, 31 de diciembre de 2014

Economia: Introducció

Quan parlem de la possibilitat de legalitzar algunes drogues, no hi ha cap dubte que l’aspecte que més ens crida l’atenció és la repercussió que això podria causar en l’economia. I es que les drogues protagonitzen una gran part de l’economia submergida del món.
Per desgracia, és impossible conèixer a la perfecció el capital que mouen les drogues, encara que s’intenta avaluar el seu tràfic realitzant diferents investigacions. Al 2005, l’Organització de les Nacions Unides va dur a terme un estudi en el qual valorava en 220.000 milions d’euros anuals la venda de drogues al carrer. Si a aquesta xifra li apliquéssim els impostos del tabac a Espanya, que són del 80% aproximadament, obtindríem 176.000 milions d’euros en impostos. A més, no només es recol·lectaria una quantitat de diners en impostos desmesurada, sinó que també es crearien molts llocs de treballs, la qual cosa no vindria gens malament en l’estat actual de l’economia i la desocupació.
Però, a part del gran impuls econòmic que la legalització suposaria, també hi ha molta gent de la repercussió social que això podria tenir. Ja que, molta gent sol pensar que en cas de que es legalitzes algun tipus de droga podria comportar un augment important de la violència local.


No hay comentarios:

Publicar un comentario